Preview Mode Links will not work in preview mode

En djupdykning i svensk frikyrkohistoria där varje avsnitt tar sig an en händelse eller ett skeende som gjorde avtryck i svensk frikyrklighet. Frikyrkopodden leds av Albin Larsson och produceras av tidningen Dagen.

Dec 12, 2022

Många frikyrkor har de senaste årtiondena tagit ett allt större intryck av kyrkohistorien och uttrycken i de historiska kyrkorna. I det här avsnittet får ni höra pingstpastorerna Peter Halldorf och Dan Salomonsson, teologen Magnus Malm och den tidigare bibelläraren vid teologiska högskolan i Stockholm, Runar...


Nov 21, 2022

I frikyrkan har det historiskt funnits en skepsis till kyrkohistorien och det som har med de historiska kyrkorna att göra. Men under de senaste 30 åren har något hänt, åtminstone i delar av frikyrkligheten. I dag finns det frikyrkoförsamlingar som samlas till tidebön, har gjort nattvarden mer central och låtit...


Oct 19, 2022

Under ett församlingsmöte beslutar Aneby baptistförsamling att medlemmarna ska uppmuntras att säga upp sin tv-licens i protest mot det dåliga innehållet. De kan då inte ana att landets stora tidningar snart kommer att höra av sig och att de kommer att bli navet i en landsomfattande kampanj. 

Lars-Uno Wessman var...


Sep 20, 2022

I Sverige har det under större delen av 1900-talet varit allmän värnplikt. Men för vissa unga har det inte varit ett alternativ att bära vapen. En stor del av dessa vapenvägrare har varit frikyrkliga och allra flest har tillhört pingströrelsen.


Aug 16, 2022

1948 skakas pingströrelsen av en konflikt i det absoluta toppskiktet. Pastorn i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm, Lewi Pethrus, och redaktören för Evangeli Härold, Sven Lidman, hamnar på kollisionskurs med varandra.

Konflikten pågår sedan under många år, där Lidman bland annat publicerar en bok med sina...