Preview Mode Links will not work in preview mode

En djupdykning i svensk frikyrkohistoria där varje avsnitt tar sig an en händelse eller ett skeende som gjorde avtryck i svensk frikyrklighet. Frikyrkopodden leds av Albin Larsson och produceras av tidningen Dagen.

Jun 20, 2022

Den 8 december 2019 utvisas konvertiten Abbas till Afghanistan. Vad som händer sedan har varit okänt för de flesta som följt fallet på håll. Nu berättar två av de personer som står honom närmast om flykten 2015, de tuffa åren i Sverige, utvisningen – och vägen tillbaka.

Medverkande i avsnittet är pastor...


May 16, 2022

1991 kommer den muslimske apologeten Ahmed Deedat till Sverige för att möta pingstpastorn Stanley Sjöberg i en debatt. Det blir två kvällar fyllda med spänning där Stanley bland annat utmanas att dricka dödligt gift. Kvällarna blir oväntat nog också hans väg tillbaka in i pingströrelsen efter flera år ute...


Apr 20, 2022

När det stora avslöjandet om ledaren blir känt, drar Henrik Steen ett djupt andetag av lättnad. Han har mått dåligt länge och nu förstår han varför.

Fredrik är chockad över avslöjandet. Han blir fruktansvärd arg och inser att han har varit utnyttjad. 

Psykoterapeuten Helén Västberg ser i berättelsen om...


Mar 17, 2022

I början av 1990-talet samlas några ungdomar i ett kapell i Småland för att be för muslimvärlden. Det är starten för det som senare ska bli missionsorganisationen Filippus Army. En organisation som präglas av radikalitet men också osunda maktrelationer.  Pastorn Henrik Steen var en av de djupast engagerade...


Feb 20, 2022

Det är inte många som i början av 80-talet vågar tänka tanken att en av Sveriges största arenor skulle kunna fyllas med kristna musiker och en mestadels frikyrklig publik. Men det gör en ung kille från småländska Ljungby, Magnus Erikson.

På Scandinaviumgalorna gör bland annat Freda´ en av sina första stora...