Preview Mode Links will not work in preview mode

En djupdykning i svensk frikyrkohistoria där varje avsnitt tar sig an en händelse eller ett skeende som gjorde avtryck i svensk frikyrklighet. Frikyrkopodden leds av Albin Larsson och produceras av tidningen Dagen.

Dec 23, 2021

Efter en framgångsrik möteshelg i Estland går bibelskoleklassen från pingstkyrkan i Jönköping ombord på Estonia. I katastrofen som följer dör 13 av eleverna och de två lärarna. Mats Hillerström är en av sex elever som överlever. Mitt i hans tacksamhet över att ha överlevt kommer också frågorna. Varför...


Nov 25, 2021

Ungdomseventet Punkt lockade i början av 2000-talet ungdomar från hela Frikyrkosverige till Pingstkyrkan i Jönköping. Upplägget för kvällen är enkelt. Först humor, sedan fika och sist gudstjänst. Humordelen är den stora snackisen, där gränserna testas för vad som är okej att skämta om i kyrkan.

Hör...


Oct 21, 2021

2008 går den första Jesusmanifestationen av stapeln. Målet är att hela kristenheten ska kunna samlas kring det som förenar dem, tron på Jesus. Men det visar sig vara lättare sagt än gjort.
Snart hamnar inställningen i hbtq-frågan i fokus och under flera år skapar den diskussioner om vilka som får vara med...


Sep 23, 2021

I mitten av 1990-talet vallfärdar kristna till en gammal bilhall i Sundbyberg, Stockholm, för att vara med på församlingen Vineyards förnyelsemöten. Många blir starkt berörda. Vissa skrattar och skakar i timmar. Samtidigt får ledningen kritik för att de anses manipulera besökarna och fokusera på yttre uttryck.


Jun 23, 2021

1994 kidnappas den 28-åriga missionären Lena Thelander i Somalia. Under 17 dygn lever hon med rädsla för vad de drogpåverkade unga killarna ska göra med henne. Samtidigt försonas hon med tanken på att dö och skriver ett avskedsbrev till sin nyblivne fästman.