Preview Mode Links will not work in preview mode

En djupdykning i svensk frikyrkohistoria där varje avsnitt tar sig an en händelse eller ett skeende som gjorde avtryck i svensk frikyrklighet. Frikyrkopodden leds av Albin Larsson och produceras av tidningen Dagen.

Dec 18, 2020

Våren 2011 utspelar sig en intensiv debatt bland frikyrkobloggare. Ett inlägg om helvetet blir starten på en diskussion om vilka åsikter som ryms inom samfundet EFK och frikyrkan i stort. Begreppet fyrke, fyrkantsevangelikalism, lanseras och ger namn åt debatten.


Nov 26, 2020

Den 5 juni 1977 grips pingstvännerna Nils-Erik Engström och Bengt Sareld på väg ut ur Sovjet. De anklagas för att föra ut antisovjetiskt material. De kommande fem månaderna kommer de att utsättas för dagliga förhör som bryter ner dem psykiskt. När de till slut släpps fria är det med blandade känslor....


Oct 27, 2020

År 2000 arrangerades Rock the Globe, då över 10 000 ungdomar samlades i Globen i Stockholm för att under 27 timmar gå på konserter, be, dansa och lyssna på predikningar. Initiativtagare var den 27-årige Magnus Persson, som i dag både ser dess betydelse och brister.

Magnus Persson berättar om hur allt började,...